top of page

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg er født i 1954 har strikket siden jeg var ca 7  år. Min farmor var en ørn til alt håndarbejde: kniple, hækle, orkis, gimpe, broderi, stoftryk, batik og strik.

 

Jeg lærte det hele, men strik er blevet min livslange passion. Jeg strikker dagligt og alle steder og tidspunkter. Det er en form for meditation for mig at sidde med det lækre garn og kombinere garner og teknikker og se det hele gro frem mellem fingrene på mig. 

Det tager mange mange timer at strikke i hånden. Glæden ved at strikke er uløseligt bundet sammen med følelsen af lækkert, blødt kradsefrit garn i mine hænder. Og så selvfølgelig FARVERNE. Jeg maler med garn!! 

 

Jeg har strikket et utal af sweatre, cardigans, bluser, huer, strømper, sjaler, børnetøj mm. Men mit strik tog en helt uventet og vidunderlig drejning, da jeg i 2018 fik åbnet øjnene for Stephen West´s

strikkeunivers. Han har en eksperimenterende tilgang til strik og valg af materialer, han laver uventede kombinationer, fantasifulde designs, overraskende farvevalg, nye teknikker og han er frisættende i sit forhold til fejl.

"Hvis du har lavet et hul, laver du bare nogle flere - og vupti så har du et nyt mønster ". 

"Hvis du har lavet under 10% fejl i dit strik er det blevet til et unikt kunstværk. Hvis du har over 10%, har du altså et problem".

"Lad være med at trevle op hvis du enten har for få eller for mange masker - ret det undervejs". 

Han har givet mig et meget mere legende og eksperimenterende forhold til strik. 

Siden da har jeg også lavet strik af andre designere, bla Xandy Peters og Andrea Mowry.

bottom of page